Mom Life

First Months with Olivia

Hi,

Leuk dat je mijn blog opent en dit hoofdstuk van een nieuw begin leest.
Ik kan je vertellen dat er heel veel is gebeurd sinds de laatste keer dat ik mijn blog geopend heb.

Ik ben mama geworden!
Van een dochtertje genaamd Olivia.

Ik kan je één ding vertellen, gloednieuw mama worden is best zwaar.
Vooral als je veel tegenslagen ervaren hebt met borstvoeding geven of het niet binnen houden van flesvoeding.
Maar ondanks al die kwaaltjes is het echt heerlijk om ’s ochtends wakker te worden met een blije gup die al vrolijk ligt te trappelen
in bed om lekker geknuffeld te worden.
Zij is ook mijn motivatie en inspiratie om de dag door te komen en alles op een andere manier te benaderen.
Ook al voelde ik me de eerste maand een super slons met iedere dag mijn out-of-bed look en mijn veel te grote PJ’s.
Pas na 1 maand voelde ik me weer een beetje mens.

Dan gaan ze groeien en ontwikkelen en beginnen ze je te herkennen. Dat is het allermooiste. Olivia glimlachte al na 1,5 maand en volgde mij met haar ogen al na 1 maand. Ik kan mijn leven zonder haar niet meer voorstellen. Alles gaat zo snel en als ik haar een dagje niet heb gezien heb ik al het gevoel zoveel gemist te hebben. Ze veranderd iedere dag. De ene dag lijkt ze sprekend haar vader en de volgende dag lijkt ze weer op mij.

Maar hoe is het nou om Mama te zijn?

Heel hard werken! Ik ben met iedereen en alles bezig behalve met mezelf. NUL tijd voor mezelf.
Althans in het begin. Wennen aan alles en alles moet gepland worden (dagtripjes). Omdat ik altijd van structuur hou moest ik nu mezelf erbij neerleggen, oké nu gaat niet alles volgens het schema. Laat los en leef per dagdeel of in dit geval per uur. Kijk maar wat uitkomt en verplicht jezelf niks want geloof me daar komt echt niets van. Voorbeeld ” Ik sta echt te springen om mijn boek uit te lezen die nu al 3 maanden (gloednieuw in de zak nog wel) wacht om opengeslagen te worden. Maar denk je dat ik daar maar een minuut de tijd voor heb gekregen. Nee!”

Dus hoe ga je er mee om?

Geniet! Ieder moment dat we samen zijn en ik niet aan huishoudelijke taken werk, geniet ik ontzettend. Olivia is een hele lieve, rustige en knetter nieuwsgierige baby. Om daar bijna iedere dag getuigen van te mogen zijn, hoe mooi zij ontwikkeld voel ik me gezegend.
Tandjes die met 2 maanden al doorkomen, haar nekje zo sterk dat ze al haar hoofd zo stevig omhoog kan houden. Geluidjes maken en lachen zijn de dingen die ik het liefst de hele dag door hoor. Daarom geniet ik iedere dag.

Aanraders?

Jazeker! De draagdoek is je beste vriend. Iedereen heeft wel eens een slechte dag dat geldt ook voor de kleintjes. Dan is het heerlijk om ze lekker dicht tegen je aan te houden maar dan zonder handen. Ik bedoel je wil ook wat gedaan krijgen of zelf een keertje wat eten. Ook ideaal als je met de hond moet wandelen. Twee vliegen in één klap. Heerlijkheid eerste klas.

De wipstoel is je second best friend. Kleintje ligt niet slapen maar wil je heel graag zien en jij moet douchen. CRAP! Hoe pak je dit aan? Makkelijk. Pak je wipstoel zet hem naast de douche, baby erin en gezellig kletsen terwijl je lekker kan douchen en je baby jou kan zien en blijft dan heerlijk rustig om zich heen kijken. Tevens ook goed voor de luchtwegen voor je kleintje. Warme stoom die ontstaat door de warme kraan waardoor ze goed in kunnen ademen. Ze krijgen eigenlijk gelijk een stoombadje zonder dat ze uit de kleren moeten of  speciale oliën voor nodig hebt.

Dit waren ontzettende zware maanden maar ik heb mijn draai gevonden en voel me iedere dag sterker en beter in mijn vel zitten.
Omdat ik graag mijn ervaringen deel hoop ik dat je mijn eerste mama post leuk vond en/of behulpzaam.

Ik zal mijn mama ervaringen maandelijks met jullie delen en als er onderwerpen zijn die je graag behandeld wilt hebben, laat me weten waar je tegenaan loopt dan kan ik kijken of dit van toepassing is op mijn dagelijkse mama struggles. Zo helpen ‘ Wij Mama’s’ elkaar.

Liefs,

Aylin

1 Comment

  1. D

    december 19, 2016 at 8:14 pm

    Super knap mama van Olivia jullie doen het super goed saampjes !!!
    Wel mag je ook meer aan je eigen trekjes tegemoet komen cijfer je eigen niet weg!!!!vraag meer hulp !!!
    Heel veel liefs xxxxx

Leave a Reply